MSTC Wegwijzer


Via de MSTC wegwijzer willen we jou graag informeren over alles wat je moeten voor de trainingsweek.

Download de wegwijzer

Reis

Vanuit Harlingen vaart Rederij Doeksen dagelijks met meerdere afvaarten naar Terschelling.
De sneldienst duurt 50 minuten en de reguliere veerdienst ongeveer 2 uren. Boottickets worden door het MSTC gereserveerd voor de reguliere afvaart op zondagavond en de sneldienst op vrijdagmiddag. De boottickets liggen klaar bij de receptie van je eigen school. Het dragen van een mondkapje is verplicht op alle terreinen van Rederij Doeksen en aan boord van de schepen. 

Verblijf

Tijdens de trainingsweek verblijf je in Stayokay Hostel Terschelling. Stayokay Terschelling ligt prachtig bovenop een duin. Met een weids uitzicht over het wad, de duinen en de haven van West -Terschelling. In het hostel ligt er een lakenpakket op je bed klaar waarmee je je bed zelf op kunt maken. Handdoeken zijn exclusief, maar je kunt ze wel huren in het hostel. Het verblijf is met ontbijt. Voor toegang tot het restaurant en de bar is een coronatoegangsbewijs nodig.

Bij aankomst op zondag avond meld je je bij de bar van de Stayokay. Vanuit het MSTC is de heer Jan Elkhuizen aanwezig. Je krijgt dan uitleg over de trainingsweek, het rooster en de groepsindeling. De Stayokay ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van het MSTC. 

Bij aankomst op Terschelling staan bussen en taxi’s klaar. Met het OV neem je de bus richting Midsland of Oosterend. Uitstappen halte Dellewal. De Stayokay zie je dan aan je rechterhand liggen. Vanaf de haven is het ongeveer 15 minuten lopen. Via de Willem Barentszkade loop je langs de jachthaven en zie je de Stayokay aan je rechterhand. 

De trainingsweek

Voor afgaand aan de trainingsweek krijg je van het MSTC accountgegevens toegestuurd. Met deze account gegevens kun je inloggen op My MSTC. Op zondagavond word je door de heer Elkhuizen van het MSTC ontvangen. Je krijgt dan uitleg over de trainingsweek, huis- en gedragsregels en het rooster en de groepsindeling wordt uitgereikt. Kom op maandagochtend op de tijd die in je rooster vermeld staat. Je meldt je in de ontvangstruimte van het MSTC. Hier word je door de instructeur opgehaald voor je 1e oefening. 

Kledingvoorschrift

Uit respect voor elkaar verwachten we dat je netjes gekleed naar het MSTC komt. Draag daarom een lange broek, minimaal een t-shirt en dichte schoenen. Vanuit veiligheid oogpunt is het dragen van slippers niet toegestaan. Vanuit een fatsoensnorm mogen er tijdens de lessen geen petjes of een muts gedragen worden. We hopen op jullie begrip en medewerking.

Eten & drinken

Het MIWB heeft een eigen restaurant genaamd ‘Nautisch Kwartier’. Hier kun je de lunch en avondeten halen. Studenten van het MIWB eten hier ook. Iedere dag wordt er vers gekookt.
Koffie en thee kun je uit de automaten halen. Deze staan in het restaurant en in de ontvangsthal van het MSTC.

Informatie en voorzieningen

Bij de receptie van het MIWB kun je terecht met vragen over je bootticket, ICT en facilitaire vragen. Zij helpen je graag verder. De receptie vind je bij binnenkomst in de centrale hal van het MIWB.

Huis- en gedragsregels

Voor de goede gang van zaken op de terreinen en in de gebouwen van de hogeschool waarvan het MSTC onderdeel is geven de gedragsregels studenten regels. Om er met elkaar een mooie en leerzame week van te maken verwachten we van alle studenten die naar het MSTC komen dat de huis- en gedragsregels worden nageleefd. Bij overtreding van de regels kunnen maatregelen worden getroffen. Dit kan een aanwijzing of een waarschuwing zijn, maar ook ontzegging van de trainingsweek. Al onze huis- en gedragsregels vind je in onderstaande PDF.

MSTC, leren door te doen!


Het Maritiem Simulatie Trainingscentrum (MSTC) is in 1992 opgericht en gevestigd op het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Uniek simulatie onderwijs op een unieke plek. Het team bestaat uit gekwalificeerde instructeurs ondersteunt door diensten als ICT en interieurverzorging. 

Meer over het MSTC