MSTC Wegwijzer


Via de MSTC wegwijzer willen we jou graag informeren over alles wat je moeten voor de trainingsweek.

Download de wegwijzer

Reis

Vanuit Harlingen vaart Rederij Doeksen dagelijks met meerdere afvaarten naar Terschelling.
De sneldienst duurt 50 minuten en de reguliere veerdienst ongeveer 2 uren. Boottickets worden door het MSTC gereserveerd voor de reguliere afvaart op zondagavond en de sneldienst op vrijdagmiddag. De boottickets liggen klaar bij de receptie van je eigen school. 

Verblijf

Tijdens de trainingsweek verblijf je in de huisvesting van het MSTC. Het verblijf is incl. een linnenpakket om je bed op te maken. Handdoeken zijn niet inbegrepen, deze moet je dus zelf meenemen. Aan het einde van de week moeten de bedden afgehaald zijn. Het beddengoed kun je op je bed laten liggen. Elke ochtend wordt het verblijf schoon gemaakt. Vanaf de huisvesting is het ongeveer 5 minuten lopen naar het MSTC.

Bij aankomst op Terschelling, op zondagavond, staan taxi busjes van Yellow Cab klaar om je naar de huisvesting te brengen. Vanuit het MSTC is de heer Jan Elkhuizen aanwezig om je te ontvangen. Je krijgt dan het rooster en de groepsindeling.  

De trainingsweek

Voor afgaand aan de trainingsweek krijg je van het MSTC accountgegevens toegestuurd. Met deze account gegevens kun je inloggen op My MSTC. Op zondagavond word je door de heer Elkhuizen van het MSTC ontvangen. Je krijgt dan uitleg over de trainingsweek, huis- en gedragsregels en het rooster en de groepsindeling wordt uitgereikt. Kom op maandagochtend op de tijd die in je rooster vermeld staat. Je meldt je in de ontvangstruimte van het MSTC. Hier word je door de instructeur opgehaald voor je 1e oefening. 

Kledingvoorschrift

Uit respect voor elkaar verwachten we dat je netjes gekleed naar het MSTC komt. Draag daarom een lange broek, minimaal een t-shirt en dichte schoenen. Vanuit veiligheid oogpunt is het dragen van slippers niet toegestaan. Vanuit een fatsoensnorm mogen er tijdens de lessen geen petjes of een muts gedragen worden. We hopen op jullie begrip en medewerking.

Eten & drinken

Het MIWB heeft een eigen restaurant genaamd ‘Nautisch Kwartier’. Hier kun je je ontbijt, lunch en avondeten halen. Studenten van het MIWB eten hier ook. Iedere dag wordt er vers gekookt. Voor het eten heb je een pasje nodig. Dit pasje krijg je op zondagavond en lever je op vrijdagochtend of middag weer in.
Koffie en thee kun je uit de automaten halen. Deze staan in het restaurant en in de ontvangsthal van het MSTC.

Informatie en voorzieningen

Bij de receptie van het MIWB kun je terecht met vragen over je bootticket, ICT en facilitaire vragen. Zij helpen je graag verder. De receptie vind je bij binnenkomst in de centrale hal van het MIWB.

Toegang tot het netwerk
Binnen onze school maken we gebruik van Eduroam. Kun je hier geen gebruik van maken dan zijn er gastaccounts beschikbaar. 

Huis- en gedragsregels

Voor de goede gang van zaken op de terreinen en in de gebouwen van de hogeschool waarvan het MSTC onderdeel is geven de gedragsregels studenten regels. Om er met elkaar een mooie en leerzame week van te maken verwachten we van alle studenten die naar het MSTC komen dat de huis- en gedragsregels worden nageleefd. Bij overtreding van de regels kunnen maatregelen worden getroffen. Dit kan een aanwijzing of een waarschuwing zijn, maar ook ontzegging van de trainingsweek. Al onze huis- en gedragsregels vind je in onderstaande PDF.

MSTC, leren door te doen!


Het Maritiem Simulator Trainingscentrum (MSTC) is in 1992 opgericht en gevestigd op het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Uniek simulatie onderwijs op een unieke plek. Het team bestaat uit gekwalificeerde instructeurs ondersteunt door diensten als ICT en interieurverzorging. 

Meer over het MSTC